Den här sommaren har varit alldeles underbar och overkligt solig och lång, eller hur? För mig (och garanterat även dig) innebär det också att det blivit fler härliga middagar med vänner och anledningar att "unna sig" både det ena och andra, och så ska det vara tycker jag. Men när hösten närmar sig känns det ändå skönt att komma in i rutiner och bra vanor igen.
Jag har alltid haft en känslig mage (Novalucol finns alltid i min handväska) och får lätt hudproblem. Har märkt att om jag begränsar gluten och laktos i min mat blir det lite bättre. Men jag är helt övertygad att jag kan må ännu bättre om jag får ännu mer insikt i hur det jag äter påverkar min hälsa (både på kort och lång sikt). FoodPharmacy är sedan länge en ledstjärna.
I min jakt på inspiration och nya spännande, hälsosamma recept trillade jag över Nilla's Kitchen för drygt ett år sedan. Jag har redan testat flera av hennes recept och fått favoriter som jag återkommer till. Efter denna sommar fick jag blodad tand och var extra sugen på hälsosamma förändringar vilket resulterade i att jag anmälde mig till hennes onlineprogram "21 dagar ren och läkande mat". I stora drag går det ut på att helt utesluta gluten, mjölk och socker samt äta helt (eller mer) vegetariskt. Nu är jag inne på fjärde dagen och det känns spännande att botanisera bland många nya recept och råvaror. Allra mest intressant är att följa kroppens reaktioner framöver. Hur mycket bättre kan jag må? Det återstår att se, jag ser med spänning fram emot min kropps reaktioner på detta.
0